Hondenbelasting

U bent verplicht om aan de gemeente te melden dat u een hond heeft. Dat kan online via de website met DigiD. U betaalt de hondenbelasting via de belastingaanslag, die de gemeente Montferland u toestuurt.

Hoe het werkt

Heeft u geen hond meer? Meld uw hond dan zo snel mogelijk af. U betaalt dan tot en met de maand waarin u de hond afmeldt. Wanneer u een hond afmeldt wegens overlijden van de hond dient u een kopie van de 'Akte van overlijden' van de hond mee te sturen. Deze kopie (scan) kunt u als digitale bijlage met het formulier meesturen. U kunt een hond aan- of afmelden via bovenstaande knop of door een mail te sturen naar belasting@montferland.info

Controle

Als u uw hond(en) niet aanmeldt kan de gemeente u achteraf alsnog aanslaan, naar aanleiding van onderzoek door een hondencontroleur.

Bezwaar

Bent u het niet eens met de aanslag, neem dan even contact met ons op. Dit kan telefonisch (0316) 291 391 (cluster Belastingen/WOZ) of per email belasting@montferland.info dan kunnen we hier samen naar kijken. Wilt u dan nog bezwaar maken dan kunt u binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet bezwaar maken door een bezwaarschrift in te dienen.

Wat het kost

De tarieven hondenbelasting 2022 bedragen:

  • Voor een eerste hond € 68,31;
  • Tweede en elke volgende hond € 98,09;
  • Voor een kennel € 221,54.