Ik wil bouwen of verbouwen

Heeft u plannen om te gaan bouwen of verbouwen? Of wilt u weten welke bouwmogelijkheden er zijn op een perceel? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Aan de hand van enkele vragen kunnen wij bepalen hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.

Hoe het werkt

Op de website www.omgevingsloket.nl kunt u een vergunningcheck doen en u ziet dan of u een vergunning moet  aanvragen.

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het bestemmingsplan inzien en de voorschriften voor het bouwen en gebruik van de grond raadplegen.

Wilt u een toelichting?

Als u een toelichting wilt op uw bouwmogelijkheden, kunt u een afspraak maken met de bouwbalie. Dat doet u door bovenaan deze pagina op de knop 'afspraak maken' te klikken.

In een gesprek geven en bespreken wij met u ons oordeel of voor uw bouwplan wel of geen omgevingsvergunning vereist is. Daarnaast geven wij u, indien nodig, inzicht in de gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden.

Hoe lang het duurt

Na ontvangst van het afspraakformulier, maken wij met u een afspraak. Deze afspraak vindt plaats binnen vier weken na ontvangst van het formulier, tenzij u een later tijdstip wilt.

Wat u nodig hebt

Wij willen graag het één en ander voor u uitzoeken. Daarom zouden wij bij voorkeur, vóór het gesprek, de volgende gegevens van u willen hebben:

  • Afspraakformulier;
  • Situatietekening (schaal 1:1000);
  • Plattegronden (schaal 1:100);
  • Gevelaanzichten (schaal 1:100);
  • Kleur en materiaal gegevens;
  • Foto’s van de plaats van het bouwwerk en de omgeving of omliggende bouwwerken.
  • Een ingevulde vergunningcheck via het Omgevingsloket online (www.omgevingsloket.nl).

Hoe meer gegevens u aan ons verstrekt hoe duidelijker wij u een antwoord kunnen geven. Onze voorkeur gaat uit naar digitale indiening.