Vergaderingen en vergaderstukken

Vergadering live volgen of terugkijken

Raadsavond Montferland

De besluitvorming van de gemeenteraad vindt plaats in drie fases aan de hand van de BOB-methodiek (Beeldvorming, Oordeelsvorming en Besluitvorming).
Raadsleden en fractievolgers komen eens in de drie weken op donderdagavond bijeen in Gouden Handen in ’s-Heerenberg voor een politieke avond die verdeeld is in drie onderdelen.
De Politiek Avond begint om 19.00 uur met het vragen(half)uur. Vervolgens worden de verschillende onderwerpen op de agenda besproken in een beeld of oordeelsvormende sessie. De besluitronde (raadsvergadering) begint om 21.00 uur.

De 3 vergaderfases:

Beeldvorming.png

Een beeldvormende sessie richt zich op het actief ophalen van informatie over het onderwerp. Dat kan door interactieve gesprekken met inwoners en deskundigen, maar ook door met een wethouder en ambtelijke ondersteuning van gedachten te wisselen over het onderwerp. Een beeldvormende sessie duurt per onderwerp maximaal 40 minuten en u kunt zich aanmelden om mee te praten over het geagendeerde onderwerp.

Wilt u meepraten over een geagendeerd onderwerp? Neem dan eens een kijkje op de pagina 'Praat met de raad'.

Oordeelsvorming.png

Een oordeelsvormende sessie richt zich op het vormen van een politiek oordeel op basis van een debat met andere raadsleden en fractievolgers. Een oordeelsvormende sessie duurt per onderwerp maximaal 40 minuten.

Besluitvorming vindt alleen plaats in de besluitronde. Alleen raadsleden kunnen hieraan  deelnemen. De besluitvorming begint om 21.00 uur.

Besluitvorming.png