Drinkwater

Hoe hoog zijn de drinkwaterkosten in mijn gemeente?

Vitens verzorgt het drinkwater in uw gemeente. Uw rekening bestaat uit twee tarieven: het vastrecht en een variabel tarief. Het vastrecht is een vast bedrag dat u elk jaar betaalt. Dit is ongeveer 25% van de rekening. Het variabele tarief is het bedrag dat u betaalt voor de hoeveelheid water die u (hebt) verbruikt. Meer informatie hierover vindt u op de tarievenpagina van Vitens.

Er staat geen druk op de kraan

Komt er geen water uit de kraan of is de druk te laag? Neem eerst eens een kijkje op de website van Vitens voor informatie over hoe u een waterdruk probleem eventueel zelf kunt oplossen. Mocht dit niet lukken dan kan het zijn dat Vitens met uw waterleiding bezig is of dat er ergens een leidingbreuk is ontstaan. In beide gevallen kunt u kijken of er op dat moment een storing bekend is bij uw waterbedrijf via de storingswebsite. Mocht de storing nog niet bekend zijn dan kunt u de storing doorbellen naar het storingsnummer van Vitens: (0800) 0359.

Vitens levert uw drinkwater en zorgt dat de waterleiding onderhouden wordt. Daarnaast zorgt het bedrijf voor de winning van drinkwater en lost het storingen op van het drinkwaternet. Heeft u een vraag aan Vitens? Kijk dan eerst bij de categorie veelgestelde vragen op de website.

Voor overige vragen kunt u telefonisch of per post contact opnemen met Vitens.