Hulp bij het huishouden

De gemeente Montferland vindt het belangrijk dat inwoners die zelf niet (meer) kunnen zorgen voor een schoon en leefbaar huis, moeten kunnen rekenen op ondersteuning vanuit de gemeente. Nu en in de toekomst.

Sinds 1 april 2021 heeft de gemeente met ZorgPlus een contract als aanbieder van Hulp bij het Huishouden. Zij bieden ook een centrale wasservice aan waardoor de hulp dit niet meer hoeft te doen. 

Hieronder vindt u een lijst met veelgestelde vragen over de centrale wasservice. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met het Sociaal Team Montferland via sociaalteam@montferland.info of telefonisch via (0316) 291374. Het Sociaal Team is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur.

Veelgestelde vragen hulp bij huishouden

U kunt altijd een PGB aanvragen. Wij kijken daarna of u een PGB kunt beheren.

Wij vinden het belangrijk om inwoners te ondersteunen bij bijvoorbeeld hun huishouden als zij dit zelf niet meer kunnen. Een schoon en leefbaar huis is het uitgangspunt. Nu, maar óók in de toekomst. Wij willen de hulp bij huishouden onze inwoners blijven bieden en dat bereiken we met een centrale wasservice. 

Veelgestelde vragen over de was

ZorgPlus komt bij u op bezoek. Tijdens dit bezoek krijgt u uitleg over de wasvoorziening en een wasbox waar een antwoordkaartje is bijgevoegd met o.a. de vraag of u gebruik wilt maken van de was. U kunt de vraag op dit kaartje beantwoorden en het terugsturen naar ZorgPlus.

Nee, dat hoeft niet. 

De was van elke klant wordt apart gedraaid. Dankzij het unieke naamlabel kan de wasservice zien van wie de was is. 

De was wordt 1x per week opgehaald. Maximaal 8 kilo. ZorgPlus spreekt met u de dag en tijd af wanneer de was wordt opgehaald.

De bovenkleding wordt gestreken.

De wasservice maakt gebruik van professioneel, ongeparfumeerd wasmiddel. Deze middelen worden ook gebruikt voor mensen met een wasmiddelallergie. 

Ja, er wordt op kleur gesorteerd. Wolwas wordt apart gereinigd.

Op 40 graden. Bij beddengoed, handdoeken of was met ernstige vlekken, wordt een speciale desinfectant toegevoegd. Zo wordt alles goed schoon. 

Diegene ontvangt een zogenaamde protectbag. Deze bestaat uit 2 verschillende plasticachtige waszakken waarvan de binnenzak meegaat in de wasmachine en oplost.

ZorgPlus komt langs om hierover afspraken met u te maken. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met het Sociaal Team.

De was kunt u zelf opruimen of laten opruimen door een familielid/kennis.