Rioolaansluiting aanvragen

Algemeen

De gemeente zorgt voor aansluiting van het openbare riool op priv├ęterrein. Is uw woning of bedrijf niet aangesloten op de riolering? Dan vraagt u een rioolaansluiting aan bij de gemeente.

Hoe het werkt

U vraagt en rioolaansluiting aan bij de gemeente door op bovenstaande knop 'Aanvragen' of 'Aanvragen voor bedrijven' te klikken.

Geef aan om hoeveel aansluitingen het gaat en de soort rioolaansluiting (gescheiden of gecombineerd). Bij een nieuwe rioolaansluiting worden er altijd twee aansluitingen verlangd.

Goed om te weten

Er zijn 2 soorten rioolaansluitingen: gecombineerde stelsels en gescheiden stelsels. Wilt u aansluiten op een gescheiden stelsel? Dan hebt u een dubbele aansluiting nodig voor de afvoer van het vuile water en het regenwater.

Omdat bij nieuwe aansluitingen al rekening wordt gehouden met een toekomstige wijziging van een gecombineerd naar een gescheiden stelsel, heeft u in die situatie altijd een dubbele aansluiting nodig.

De gemeente verzorgt de aansluiting tot aan de perceelgrens van uw terrein. Op uw eigen terrein moet u zelf zorgen voor de aanleg van de riolering. Leg zelf de locatie vast waar uw erfafscheidingsputje ligt op de grens van uw perceel of laat de uitvoerende partij dit op tekening vastleggen.

Wat het kost

De kosten voor het maken van een rioolaansluiting zijn doorgaans geheel voor de aanvrager. Dat geldt ook voor het gedeelte van het priveterrein naar het hoofdriool in de straat.