Woningbouw in Stokkum

Nieuws over woningbouw

Geen resultaten gevonden.

In Stokkum worden de voormalige voetbalvelden ontwikkeld.

In 2022 en 2023 organiseerde de gemeente Montferland vier participatiebijeenkomsten voor deze woningbouwlocatie. Tijdens de eerste en tweede bijeenkomst deelden de inwoners hun wensen, zorgen en ideeën met de gemeente. Samen met stedenkundig bureau Krachten zijn deze verwerkt in verschillende ontwerpen en in de derde bijeenkomst aan de inwoners gepresenteerd. In deelsessies hebben de inwoners hierover hun mening kunnen geven.

In de vierde bijeenkomst presenteerden wij de resultaten van de participatie. De resultaten bestaan uit een stedenbouwkundige uitwerking van de locatie en invulling op de kaart. Op de verschillende thema’s zoals groen, mobiliteit, sociaal en water vertelden wij wat er in het plan is opgenomen. Ook vertelden wij over onze doelen. De belangrijkste keuzes zijn in het plan verwerkt. Het woningbouwprogramma is nog niet compleet uitgewerkt.

Na deze bijeenkomsten worden de resultaten van de participatie gepresenteerd aan de gemeenteraad. Het plan wordt verder uitgewerkt tot een ontwerpbestemmingsplan en gaat daarna in procedure. Tegelijk werkt de gemeente aan een invulling van het woningbouwprogramma en een aanpak om dit uit te voeren. Op een later moment organiseren wij nog een extra avond. Deze extra avond is alleen voor jongeren en starters.

Onderaan deze pagina vindt u de presentaties van de vier bijeenkomsten.